Verbouwing en uitbreiding hoofdzetel Delen Private Bank - Antwerpen
Projectnaam: 
Delen Private Bank - Antwerpen
Bouwheer: 
Delen Private Bank
Architect: 
8 office architects (ruwbouw en algemene concept) // Bontinck Architecture en Engineering nv (interieur)
Aannemer: 
THV (vanhout.pro – MBG – Van Laere)
Groepsbedrijven: 
vanhout.pro bouw
vanhout.pro interieur
Oplevering: 
juli 2020
Ligging: 
Antwerpen
Oppervlakte: 
7300m² bovengronds - 8000m² ondergronds - 5000m² buitenaanleg
Sector: 
Kantoor

NIeuw hoofdkantoor voor Delen Private Bank

Antwerpen

Delen Private Bank is een gespecialiseerde bank. Met haar focus op een evenwichtig privé vermogensbeheer, voorliefde voor kunst, transparante communicatie en authentieke familiale karakter bekleedt de bank een zeldzame positie in de financiële wereld. De huidige hoofdzetel in Antwerpen werd te klein voor het personeel, maar de bank wou haar cliënteel ook meer comfort kunnen aanbieden. Daarom werd gekozen voor een grondige renovatie én uitbreiding van de gebouwen. Vanhout.pro mag dit in THV met MBG en Van Laere uitvoeren. 
Het ontwerp van 8 office architects (ruwbouw en algemene concept) en Bontinck Architecture en Engineering (interieur) omvat een slimme schakeling van 10 herenhuizen aan de Jan Van Rijswijcklaan 174 t.e.m. 192. Deze waardevolle panden worden aan de achterzijde met elkaar verbonden door een moderne nieuwbouw er komt een ruime ondergrondse parking op 2 niveaus. 
•    De eerste travee van de bestaande panden ligt aan de straatzijde en bevat mooi geportioneerde ruimtes, met een exclusieve uitstraling. Deze ruimten worden gerestaureerd. 
•    De travee daar net achter wordt gerenoveerd zodat de waardevolle elementen behouden blijven. Er moeten ook heel wat aanpassingen gebeuren om mooi te kunnen aansluiten op de nieuwbouw.
•    De laatste travee aan de tuinzijde wordt gesloopt en vervangen door een nieuwbouw, die de bestaande panden met elkaar zal verbinden. Onder deze nieuwbouw komt ook de ondergrondse parking met 2 lagen.

Het project omvat daarnaast ook de heraanleg van de voor- en achtertuinen en de vernieuwing van alle technieken.