Hoofdkantoor Van Roey - Rijkevorsel
Projectnaam: 
Hoofdkantoor Van Roey
Bouwheer: 
Groep Van Roey
Architect: 
Schellen Architecten
Aannemer: 
Van Roey
Groepsbedrijven: 
Van Roey
vanhout.pro interieur
Oplevering: 
2015
Ligging: 
Rijkevorsel
Oppervlakte: 
4.000 m²
Sector: 
Kantoor

Het Van Roey-visitekaartje

Rijkevorsel

Wanneer je als bouwfirma een nieuw hoofdkantoor realiseert, liggen de verwachtingen en standaarden hoog. Onze filosofie is om ruimtes voor mensen te creëren, waar het comfortabel vertoeven is en waar een aangenaam werkklimaat heerst. Deze visie werd maximaal omgezet en het resultaat is een visitekaartje waar we trots op zijn.

Er werd gekozen voor een U-vormig grondplan. Zo kan er in de toekomst langs beide kanten uitgebreid worden en opent het gebouw zich naar de mooie achterliggende tuin.

Deze vorm zorgt automatisch voor een centraal punt. Het twee verdiepingen hoge atrium vormt het hart van het bedrijf. Elke ruimte errond heeft zijn eigen karakter en sfeer gekregen. Informeel als het kan, formeel als het moet.

Ook buiten maakt de architectuur een statement. De rode bakstenen zijn een verwijzing naar het vakmanschap van Van Roey en de aanblik van het hoofdkantoor wordt sterk bepaald door de beweegbare glazen lamellen, die automatisch de stand van de zon volgen.

We zijn er ruimschoots in geslaagd om met een K-peil van 25 en E-peil van 22 van het nieuwe hoofdkantoor een voorloper te maken op de Bijna-Energie-Neutraal normering vanaf 2021. Op vele tijdstippen van het jaar zijn de 230 fotovoltaïsche panelen op het dak meer dan voldoende om in de eigen energiebehoefte te voorzien.

Bovendien werd er ook gekozen voor KWO (Koude en Warmte Opslag) en betonkernactivering. Dit zorgt voor een permanent aangename, comfortabele en gezonde werk omgeving waarbij je nooit het onaangename gevoel van airconditioning ervaart.

Er zijn weinig gebouwen waar zoveel plaats is voor onderling contact, samenwerking en teamwork. Met dit project hebben we onze slogan “Bouwen met mensen in praktijk kunnen omzetten.

Het hoofdkantoor wordt gerealiseerd in bouwteam tussen Groep Van Roey en Schellen Architecten. Een sterke samenwerking die ook in het verleden reeds tot toprealisaties leidde.

 

Staalbeton: levering en plaatsing van wapeningsstaal en de trappen.

Architon: paneel aan de inkom.