Deloitte - The Loop - Gent
Bouwheer: 
Banimmo
Architect: 
Arch & Teco Architecture and Planning
Groepsbedrijven: 
Algemene Bouw Maes
Oplevering: 
2015
Ligging: 
Gent
Oppervlakte: 
7.400 m²
Sector: 
Kantoor

Deloitte - The Loop

Gent

The Loop is een nieuw stadsdistrict van Gent. In het gebied rond Flanders Expo, in het zuidwesten van de stad, is er plaats voor woningen, groen, winkels, vrije tijd en kantoren. Een van de bedrijven die zich gevestigd heeft in een nieuw gebouw is Deloitte. Verspreid over zes bovengrondse verdiepingen beschikt het over 7.400 vierkante meter kantoorruimte met 160 parkeerplaatsen, deels ondergronds. Het nieuwe kantoorgebouw bevat verschillende kantoorplekken, een seminarie- en conferentieruimte en een parkeergarage. Aan de voorzijde van het gebouw werd een aanplanting met struiken en groen bovenop het parkingvolume voorzien. Langs de westzijde van het gebouw is er een brede groene strook, ingericht als nat grasland en voorzien van een natuurlijke vijver. Deze doet dienst als infiltratie van het regenwater, afkomstig van de nieuwe verharde oppervlaktes.

Duurzaamheid

Het nieuwe gebouw bezit, naast een eigentijdse uitstraling, ook een hedendaagse en zelfs vooruitstrevende duurzame kwaliteit. Het behaalde her BREEAM certificaat 'Very Good'. Als kers op de taart werd voor de gevel passiefnorm behaald.