CC Binder - Puurs
Projectnaam: 
CC Binder
Bouwheer: 
Autonoom gemeentebedrijf Puurs (AGB Puurs)
Architect: 
Plusoffice - DELVA
Aannemer: 
Van Roey
Groepsbedrijven: 
Van Roey
Van Roey Vastgoed
vanhout.pro interieur
Oplevering: 
2018
Ligging: 
Puurs
Oppervlakte: 
5000 m²
Sector: 
Cultuur
Type: 
B

Uitbreiding Cultureel Centrum

Puurs

Koen Van den Heuvel, burgemeester van Puurs, deelde in 2015 zijn toekomstvisie op het vergroenen van dorpskernen en kondigde toen het masterplan “De Tuinen van Puurs” aan. Daarmee wil het gemeentebestuur het centrum verder laten evolueren tot een aangename en kwalitatieve woon- en leefzone met ruime aandacht voor openbare groene ruimte.

In de eerste fase zal het cultureel centrum (De Kollebloem) gerenoveerd én uitgebreid worden met een nieuwbouw. De complexiteit van de structuur, de akoestiek en de grote verscheidenheid aan gevraagde materialen maken dit project technisch zeer interessant. Het meest opvallende aan de theaterzaal is enerzijds de vele gordijngevels en anderzijds de gevel van de theaterzaal, die opgebouwd is met gevelmetselwerk in een 3D-patroon.

Ook de technieken zijn een hele uitdaging in combinatie met de speciale theatertechnieken. De technieken zullen aanzienlijk bijdragen aan de kwaliteit van het hele cultureel centrum.

Bij de heropening van het vernieuwde cultureel centrumwerd immers een nieuwe naam gekozen: CC De Kollebloem werd CC Binder. Binder betekent niet alleen ‘deugniet’ in het oud-Puurse dialect, het staat ook voor ‘verbinding’.

Lees de reportage in: