Appartementencomplex Drijhoek - Geel
Bouwheer: 
Geelse huisvesting
Architect: 
Poponcini & Lootens IR-architecten
Aannemer: 
Artem
Groepsbedrijven: 
Artem
Oplevering: 
2015 - 2018
Ligging: 
Geel
Sector: 
Wonen

Appartementencomplex Drijhoek

Geel

De Geelse huisvesting schrijft in 2008 een ontwerpwedstrijd uit om op de site van Drijhoek de 4 bestaande woontorens met in totaal 112 woongelegenheden te vervangen door een nieuwbouw.

De site bevindt zich naast de nieuw aangelegde bereikbaarheidsas naar het Geelse stadscentrum. Het wil een evenwicht brengen tussen kwaliteitsvolle groene publieke ruimte en betekenisvolle gebouwen die stedelijkheid uitdrukken en mogelijk maken.

Er werd een krachtig ontwerp getekend voor de volledige site waarbij de appartementen verdeeld werden over 9 paviljoenen met verschillende hoogtes en lengtes. De paviljoenen werden elk op een eigen sokkel geplaatst en lijken zo te zweven boven een nieuw aangelegd glooiend parklandschap.

De uitvoering werd in 3 fases opgedeeld. Hierdoor kunnen de bewoners, telkens na het voltooien van elke fase, verhuizen van de bestaande woontorens naar de nieuwe woningen. In eerste fase hebben we ondertussen 4 van de 9 paviljoenen opgeleverd. Deze zijn in gebruik genomen door de eerste 45 gelukkige gezinnen. Begin 2015 zijn we gestart met de 2de fase waarin de volgende 3 paviljoenen, goed voor nog eens 41 appartementen gerealiseerd werden. De laatste en derde fase omvat 26 appartementen en de oplevering is voorzien voor eind 2018.

Artem realiseert niet alleen de ruwbouw maar ook de afwerking en de omgevingswerken.