Een blik achter de schermen van de Argenta-werf

31-10-2018

Het werfteam dat samen het nieuwe hoofdkantoor voor Argenta bouwt, is terecht fier op hun werk. Het gaat om een grote werf bestaande uit verschilende gebouwen die samen visueel een geheel zullen vormen. Daarom willen ze ons graag de komende maanden een unieke blik achter de schermen bieden. Hier gaan we!

 

1) Op onderstaand beeld zien jullie dat de ramen al zijn geplaatst en dat de stelling klaarstaat om de natuursteen aan te brengen. Dankzij het gebruik van natuursteen voor alle gevels, is er een visuele verbondenheid zonder afbreuk te doen aan de eigenheid en geschiedenis van elk gebouw apart.

 

2) Het bestaande gebouw hebben we volledig gestript en we zijn gestart met de renovatie ervan.

 

3) We zijn volop bezig om de nieuwbouw vorm te geven, ondertussen zitten we met onze bouw al op het gelijkvloers!

 

4)  Een van de bestaande gebouwen werd ondertussen vakkundig afgebroken. Op dit moment zijn we onderschoeiing aan het plaatsen zijn met VHP-palen. Voor de niet-ingenieurs onder ons: om te vermijden dat de bestaande muur zou verzakken op het moment dat je de omliggende grond verwijdert, wordt er beton gestort onder de bestaande muur. VHP-palen worden in de grond bevestigd en gevuld met betonpap om de ondergrond te ondersteunen.

 

Graag tot binnenkort voor een nieuwe update!